" />

Nyheder

Juni 2018 - Besøg fra Chile

Repræsentanter fra Santiago og Temuco kommuner har været på bersøg hos Combigas og hos vores samarbejdspartner Gemidan.

De fik en rundvisning og en teknisk gennemgang af et Combigas biogasanlæg og et Gemidan anlæg til pulpning af husholdningsaffald.

Chile1_Jun2018 Chile2_Jun2018

Chile3_Jun2018

 


19.12.2017                Nye medarbejdere hos Combigas

Som følge af firmaets nye virksomhedsstrategi og fokusområder, har Combigas udvidet medarbejderstaben med to nye medarbejdere.

Finn Skallebæk er uddannet maskinmester og nyansat som "Project Manager".
Finn har en stor og bred teknisk viden samt mangeårig praktisk erfaring som maskinmester og projektleder.
Har bl.a. haft flerårige ansættelser som maskinmester hos DONG og hos Ege Tæpper.

Karina Kaufmann Carlsen er uddannet Teknisk Designer og nyansat som
"Technical Designer", med hovedopgaver indenfor 3D tegning og dokumentation.
Karina har tidligere været beskæftiget som Teknisk Designer hos Siemens og Alvibra.

Vi byder Finn og Karina velkommen i firmaet og ser frem til et godt samarbejde.

 

Nye medarbejdere FSK og KKC

 

10.10.2017

Combigas udvider aktiviteterne til Kina.
Læs mere HER!

 


18.01.2017 ComBigaS udstiller på NutriFair 2017 i Fredericia

ComBigaS har en stand på NutriFair2017 messen i Fredericia i dagene 18-19 januar.
Kom og besøg os på standen og hør om vores komplette anlægskoncept, og hvad du bør vælge til dit næste biogasanlæg.

CBS_Stand_NutriFair2017

 

November 2016 Nyt kontordomicil i Give

Vi er vokset ud af vore tidligere kontorlokaler i Hemmet og er derfor flyttet til nyt og større kontordomicil i GIVE, på adressen Ryttervangen 11 C 7323 Give.

Du kan se og læse en uddybende artikel om vores flytning i et Nyhedsbrev fra mikroPOL, Vejle.  Følge blot dette link

Såden ser kontorbygningen ud udefra:
Kontorbygning, Give

Oktober 2016:

Opførelsen af gårdbiogasanlæg ved Rødkærsbro er i fuld gang. Et projekt med flere samfundsøkonomiske fordele, som samtidig bidrager til en bedre harmoni mellem miljø og fødevareproduktion. Ikke mindst for Arla Foods, som med anlægget får en mere bæredygtig produktion. Lidt fakta:

Anlægget, som bygges i tilknytning til landbruget Fårup Overgaard, vil årligt behandle ca. 33.000 tons biomasse. Det giver en årlig gasproduktion på ca. 2,1 mio. kubikmeter, og den producerede gas på biogasanlægget skal afsættes til Arla Foods.

Den afgassede biomasse kan bagefter bruges som et gødningsprodukt af høj værdi. Næringsstoffer som fosfor og kvælstof bliver nemlig lettere at optage for markens planter efter en tur i biogasanlægget. Det leder til en minimeret risiko for udvaskning af næringsstoffer til belastning af vandmiljøet.

Hos ComBigaS er vi meget begejstrede for at være blevet udvalgt som turn-key leverandør til dette biogasprojekt.

Rødkjærsbro

 

japan

D. 22/8-2016 havde Combigas ApS besøg af en deligation fra Japan, der viser stor interesse i at investere i biogas og dansk teknologi. Se indslaget fra TV Midtvest her

http://www.tvmidtvest.dk/nyheder/22-08-2016/2220/japanere-ser-pa-biogasanlaeg?autoplay=1?v=0_mftwi6io

Business Syd artikel
"Fra en mark ved Hemmet nær Tarm sælger Combigas biogasanlæg til både ind- og udland, og firmaet har aldrig solgt så mange anlæg som nu. Formand Kent Skaanning mener, at biogasanlæg ligger bedst hos landmændene frem for hos kapitalinteresser." Læs hele artiklen fra Business Syd her


__________________________________________________________

ComigaS' stifter og formand Kent Skaanning modtag i november 2015 European Solar Prize 2015 for sit engagement for grøn energi og biogas. Læs mere her
Solar Prize

Omtalen af vores aktiviteter i Sydafrika i Energy Supply kan blandt andet læses i Energy Supply. Hent artiklen her. Du kan også læse omtalen fra Landbrugsavisen her.
Anlæg Sydafrika fra oven_www

Den 5. juni 2014 fyldte formand Kent Skaanning 60 år. Børsen bragte i den forbindelse en artikel om "en rebelsk og evig pioner"

borsen_print

Tidligere nyheder:

Udklip

Aarhus Teknologisk Institut. Projekt - Øget gasudbytte gennem effektiv separation

Formålet med projektet er således at udvikle en teknologi til at fremme gasdannelsen i biogasanlæg. Der arbejdes med en kombineret separationsteknologi til recirkulation af uudnyttet tørstof internt på et biogasanlæg, da allerede afgasset biomasse stadig indeholder potentielt værdifuldt tørstof. Du kan læse om projektet HER

 

 

Atomfrygt åbner dør for grøn dansk energi i Japan

vindmøller japan

Danske producenter af energiteknologi står på spring for at udnytte frygten for atomkatastrofer i Japan.

Siden et underjordisk jordskælv og tsunami for fire år siden, har alle Japans atomkraftværker været på pause. Planen er delvist at genstarte dem, men det skal ske sammen med forskellige former for alternativ energi, og det har danske virksomheder fået øjnene op for.

"Det er en mulighed, der er affødt af det uheld, der var derude for nogle år siden," siger direktør Klaus Høgh fra virksomheden Combigas.

Combigas designer biogasanlæg, og biogas er sammen med bl. a. vindmøller blandt de teknologier, som japanerne er på udkig efter.

Konsulent Lars Byberg har lavet forundersøgelser for japanske myndigheder, og i denne uge har han en delegation fra Japan på besøg, fordi de skal nærstudere et dansk biogasanlæg.

Du kan læse artiklen fra Jyllands Posten (EnergiWatch) fra den 05. mai 2015 HER eller HERDe sidste nyheder fra Bronkhospruit projekt i Sydafrika

Bio2Watt

Klik på billedet og se progres video #6 fra Bronkhospruit Biogas projekt 08-04-2015. Du kan også se vores sidste billeder fra sitet i mappen Bio2Watt anlæg i Sydafrika

 

Artiklen om Bronkhorstspruit projekt i Sydafrika


4.4 MW Bronkhorstspruit biogas kraftværk, som vil levere ren energi til en førende bilproducent i Gauteng, forventes at træde produktionen inden juni.

Engineering News


Læs artiklen fra Engineering News fra den 17. marts 2015 HER


Vores nye lastbil


En ny bil

Hemmet Bioenergi har investeret i en ny lastbil til transport af biomasser.Nyt projekt i Danmark

 

ComBigaS har underskrevet en kontrakt og påbegynder byggeriet af et nyt biogasanlæg i Rødkarsbro i region Midtjylland, så snart at miljøgodkendelse og byggetilladelse er i hus. Ejeren, familien Kuhr, planlægger at etablere og drive et biogasanlæg, der afgasser kvæggylle, dybstrøelse, efterafgrøder, energiafgrøder og andre biomasser (i alt omkr. 100 tons biomasse i dagligt input) og vil producerer omkr. 4.6 mio. m3 biogas i år, som svarer til 2.9 mio. m3 metan.

05-02-2015


Kuhr

 


De sidste nyheder fra Bronkhorstspruit

projekt i Sydafrika

SA 05.02

Klik på billedet og se progres video #4 fra Bronkhospruit Biogas projekt 05-02-2015

 


Nurney projekt i Irland er ved at afslutte de sidste tests og påbegynder påfyldning af biomasser og opstart i løbet af uge 4

IMG_0481 l

 

 

Nyt projekt i Frankrig sammen med Kerboas

Udklip for hjemmeside

Udklip 2 Kerboas

ComBigaS påbegynder byggeriet af et projekt "Earl Thouly"i Frankrig  sammen med vores franske partner Kerboas. Anlægget er med 15  tons indput dagligt og 110 KW el pr time.

.
.

De sidste nyheder fra Bronkhorstspruit

projekt i Sydafrika

Udklip 28.11

Klik på billedet og se progres video #2 fra Bronkhospruit Biogas projekt 21-11-2014

P1020101 Aerial BBP 4
Klik på billedet og se progres video #1 fra Bronkhospruit Biogas projekt
13-10-2014


Mød vores nye kollega Jesper Røn

Jesper Røn er blevet ansat som projektleder og tiltræder til januar 2015.

Jesper er udlært skibsmontør hos Kynde & Toft i Thyborøn i 2008, hvor han hovedsagligt har beskæftiget sig med motor og hydraulik opgaver i den danske og udenlandske fiskerflåde. I Januar 2010 skiftede Jesper  job til Hvidesande Skibs- & Bådebyggeri, hvor det var motor og hydraulik installationer på nybygninger af skibe der var hans primære ansvarsområde.

I sommeren 2011 startede han på Århus Maskinmesterskole, hvor han har dimension i januar 2015.

Privat er Jesper gift med Birgitte på 3. år.

13-10-2014Nyt projekt i Sydafrika

DSC06669

ComBigaS har underskrevet kontrakt på leverance af og sammen med sin lokale partner, Bosch Projects, påbegyndt byggeri af et 4MW biogas anlæg i Bronkhorstspruit i Sydafrika. Anlægget skal stå færdig til april 2015.

Anlægget placeres på en feed lodge i området og hoved biomassen vil være kvæg gødning derfra, endvidere skal der anvendes en bred vifte af industrielle biomasser, bl.a. affald fra mejeri produktion, papirfabrik samt vegetabilsk affald. Anlægget skal behandle ca. 700t biomasser i døgnet.

Ejeren af anlægget har indgået aftale med nærliggende BMW fabrik om afsætning af den producerede strøm.

Forsynings sikkerhed på strøm er et problem i Sydafrika, og biogas anlæg forventes fremadrettet at blive del af løsningen at sikre stabil strømforsyning til specielt industrien.

 

Markedsmodningsfonden støtter 19 projekter i virksomheder i Danmark og Combigas er en af dem

Markedsmodningsfonden har støttet 19 projekter med i alt 71 mio. kr. ved ansøgningsrunden med frist 29. maj 2013. I de 19 projekter deltager i alt 39 virksomheder. Markedsmodningsfonden modtog i alt 76 ansøgninger, 9 ansøgninger levede ikke op til de formelle krav og 33 ansøgninger blev sendt til ekstern bedømmelse.

Vores projekt gælder om at fjerne barriererne for, at landmænd vil implementere ny biogasteknologi i forbindelse med et biogaskoncept, der muliggør decentral biogasproduktion i et automatiseret anlæg, hvor driftsopgaver og transportbehov er reduceret til et minimum.

 

Samlede projektbudget 12,0 mio.kr

Støttebeløb(garanti) 9,60 mio.kr

13.11.2013

 

Til vore kunder og samarbejdspartnere!

ComBigaS har de seneste tre år været involveret i udviklingen af biogasprojektet  i Ringkøbing-Skjern kommune. Et arbejde, der har resulteret i at vi sidste efterår kunne igangsætte et demonstrationsbiogasanlæg, vi i samarbejde med vore leverandører har udviklet specielt til RKSK modellen.  Anlægget er i fuld drift og fungerer helt som planlagt.

I forbindelse med dette projekt er der produceret en lille film, som vi er meget stolte af.

Se film her

Film1

 

Kent Skaanning opfordrer landbruget til at blive medejere af biogasanlæg. -Landbruget skal ikke "forære" råvarer væk til eksterne investorer, mener han

 

Landbrug 2

Læs artiklen fra Effeltivt Landbru fra den 20. april 2013 HER


Manglende tilskud pic

Stort biogasprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune forsinkes på grund af manglende tilskud. To ud af projekts fem anlæg har fået tilskud.

Læs artiklen fra Effektivt Landbrug fra den 20. april HER

 

 

ComBigaS vil deltage i byggeriet på Bronkhorstspruit biogasanlæg i Sydafrika.

Bio2.

Byggeriet begynder i juni 2013 og forventes afslututtet i første kvartal 2014.

Teknologien til energifremstilling gennem anaerob udrådning leveret af danske firma ComBigaS.

Læs artiklen fra Engeneering News HER

ComBigaS har startet samarbejdet med den fransk koncern Kerboas-CDEAI

Kerboas

Siden 1976 har Kerboas-CDEAI gruppe tilbudt pålidelige og effektive løsninger inden for deres forretningsområder, og supporteret med en effektiv service.

Med deres 5 agenter er de altid tæt på kunden i hele Bretagne og "Pays de Loire". Deres team af eksperter kan levere løsninger, skræddersyet til kundernes behov inden for følgende områder:

Kunstvanding

Kerboas-CDEAI har været eksperter i kunstvanding i 40 år, gruppen tilbyder komplette turn-key løsninger (pumpe, rør og vandingsudstyr).

Gylle

Med gylle behandling fra stalden til spredning samt gylleseparation vil kunden finde skræddersyede løsninger, der opfylder deres forventninger.

Solcellepaneler

Kerboas-CDEAI er eksperter i energiløsninger til landbrugsbygninger. Gruppen tilbyder nøglefærdige løsninger til installation af solcellepaneler. På nuværende tidspunkt har virksomheden installeret 2 hektar solceller i Bretagne.

Biogas

Gruppen ledsager deres kunder trin for trin fra planlægningsfasen til installation og opstart af anlægget. Eftersalgsservicen er hurtig, effektive og pålidelige på grund af den stærke lokale tilstedeværelse.

 

 

Vi har startet samarbejdet med det sydafrikanske firma

Bosch

 

Bosch Projects er på forkant med udviklingen i sektoren for vedvarende energi giver verdensklasse rådgivning, design og projektledelse tjenester i projekter, der spænder fra forundersøgelser og design til idriftsættelse og drift. Efter fuldført projekter i mere end 30 lande verden over, har Bosch Projekter udviklet en berømt baggrund af innovative løsninger i engineering, projektledelse og udstyr design felter. Med sin solide konstruktion baggrund og en forskelligartet, tværfagligt team af højt kvalificerede og erfarne fagfolk, er Bosch Projekter godt placeret til at levere omfattende service inden for følgende specialiserede områder:
. Energi fra affald
. Kraftvarmeproduktion
. Biomasse-afledt energi
. Biobrændstoffer
. Biogas
. Vandkraft
. Solenergi
. Vindkraft
. Forundersøgelser
. Ethanol destillerier
. rådgivende ingeniørydelser
. Proces ingeniørvirksomhed
. Energi-og massebalanceberegninger
. Projektledelse
. Drift og vedligehold

Med

 

 

vores omfattende erfaring på tværs af en bred vifte af ingeniørdiscipliner, er Bosch Projekter i stand til at levere en komplet service til vores kunder på et globalt grundlag.

Bosch Projects er på forkant med udviklingen i sektoren for vedvarende energi ved at give verdensklasse rådgivning. Design og projektledelse i projekter der spænder fra forundersøgelser og design til idriftsættelse og drift. Efter fuldførte projekter i mere end 30 lande verden over, har Bosch Projects udviklet en baggrund for innovative løsninger i engineering, projektledelse og design af udstyr. Med sin solide konstruktions baggrund og en forskelligartet tværfaglig team af højt kvalificerede og erfarne fagfolk, er Bosch Projects godt rustet til at levere omfattende service inden for følgende specialiserede områder:
. Energi fra affald
. Kraftvarmeproduktion
. Biomasse-afledt energi
. Biobrændstoffer
. Biogas
. Vandkraft
. Solenergi
. Vindkraft
. Forundersøgelser
. Ethanol destillerier
. rådgivende ingeniørydelser
. Proces ingeniørvirksomhed
. Energi-og massebalanceberegninger
. Projektledelse
. Drift og vedligehold
Med deres omfattende erfaring på tværs af en bred vifte af ingeniørdiscipliner, er Bosch Projects i stand til at levere en komplet service til deres kunder på et globalt grundlag.

 

Den 20.marts 2013 afholdt Vestjysk Landboforening biogasmøde, hvor foreningen blandt andet pegede på gårdanlæg og et biogasnet som en relevant mulighed i den videre udbygning af biogasproduktionen i Danmark.

Vestjyder pic

læs artiklen fra "Effektivt Landbrug" fra den 16. marts 2013 HER

 


I det nye nummer af FiB bladet fra marts 2013 kan du læse om at nyt biogasanlæg fra Combigas har vist overraskende gode resultater, når det handler om at håndtere fast biomasse.FiB marts 2013.Læs artiklen HER:

 

Rethink Business er et dansk initiativ, der tager lederskab i at skabe den revolution, der skal til for at imødegå de ressourceudfordringer og miljøproblemerne, som er resultatet af den lineære måde, man hidtil har forvaltet produktion og økonomi. Mere om Rethink Business HER

HER fortæller Kent Skaaning (Combigas og DanPig ejer) om Rethink Business initiativ.

Kent

Martin Lidegaard, Klima- og energiminister. Om CombiGaS, biogas og bæredygtighed i forbindelse med Rethink Business initiativ.

Martin Lidegaard

Se talen HER


 

Stort biogasprojekt

Læs artiklen fra Bio Press (Forskning i Bioenergi) HER

 

LandbrugSyd 11.september 2012

======>>>>>>>>HER

 

Martin Lidegaard indvier biogasanlæg

Martin Lidegaard, klima-, energi- og bygningsminister, holdt talen ifm indvielsen af biogasanlæg og vindmøllepark hos Combigas i Sdr. Vium i Ringkøbing Skjern Kommune.
Se talen ===>>>> HER.

 

Ministers tale (400x259)

Læs artiklen fra Jydske Vestkysten (Tarm-Skjern) fra 30.august 2012

===> HER

Min

 

20. august 2012, Biogas er det nye fokusområde.

Om otte år er det målsætningen at der skal være opført 50 decentrale biogasanlæg i Ringkøbing-Skjern kommune (bland andet Demonstrationsanlægget på Gundesbølvej 21, som opføres af ComBigaS, samt det nye anlæg i Spjald på Væggeskildevej 3, beliggende hos Knud Christensen.

Se NET-TV udsendelse fra 20. august 2012 --->> HER.

 

Udklip (400x293)

 

20. juni 2012, Rejsegilde på ComBigaS demonstrationsanlæg.

Endeligt materialiserer tre års udviklings og planlægningsarbejde i noget konkret, og DET FØRSTE DECENTRALE BIOGASANLÆG skyder op af jorden.

Det blev markeret med besøg af leverandører, håndværkere, samarbejdspartnere og pressen ved en rejsegilde i solskin den 20. juni.

Du kan læse artikel fra JyskeVestkysten her og fra Landbrugsavisen her

Udklip

 

18. - 19, januar 2012 - ComBigaS deltager i Lamma 2012
I samarbejde med Hallmark Power, UK, deltog ComBigaS i den store udendørs landbrugsmesse Lamma 2012 i Newark, Nottinghamshire. Du kan læse mere om messen her

Lamma 2012

17. november 2011 - Gylle skal tænde den olympiske ild
(artikel bragt i Ringkøbing Skjern Dagbladet)

Comigas i Sdr Vium leverer biogasanlæg til Vinter-OL 2014.
Af Carsten Bille Petersen, cape@bergske.dk

Sochi i Rusland er vært for Vinter-OL i 2014 - og det skal være et klimaneutralt arrangement. Arkivfoto.

Sdr Vium: Når ski- og skøjteløbere i 2014 mødes i den russiske by Sochi for at kæmpe om guld og hæder til Vinter-OL, vil alle deltagere med jævne mellemrum kigge op mod ilden: Den olympiske flamme.

Selve symbolet på OL er selvfølgelig også med i Sochi - og Combigas i Sdr Vium får en vigtig finger med i spillet på den front.Sochi har nemlig det mål, at Vinter-OL 2014 skal være klimaneutralt, og derfor skal næringen til den olympiske flamme komme fra biogas. Læs hele artiklen her

14. november 2011 - SOTSCHI
(artikel bragt i SOTSCHI Newsletter no. 19)

Die olympische Flamme wird 2014 in Sotschi nicht mehr klimaschädliches Erdgas verbrennen, sondern Biogas aus einem Projekt in der Region Krasnodar nutzen. Sicher kann dies nur ein symbolischer Beitrag zum ambitionierten Ziel sein, klimaneutrale Winterspiele durchzuführen. Andererseits hat eine entsprechende Vereinbarung, die zum X. Investitionsforum in Sotschi getroffen wurde, bereits dazu geführt, dass eine Arbeitsgruppe unter Leitung des für Landwirtschaft zuständigen Vizegouverneurs Jewgenij Gromyko eingesetzt wurde. Geplant ist, in Kooperation mit der Agraruniversität Krasnodar, dem dänischen Technologiepartner Combigas und dem russischen Biogasunternehmen Biogasenergostroi eine 600 kW Biogasanlage zu errichten, die im wesentlichen Reststoffe aus der örtlichen Landwirtschaft nutzen wird. Læs hele artiklen her

Marts 2011 - 16 milioner til nyt biogaskoncept
(artikel bragt i FiB 8. årgang nummer 35, marts 2011)

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram støtter en ny biogas-infrastruktur og en ny type biogasanlæg i Ringkøbing- Skjern med 16 millioner kroner.

Der er tale om et helt nyt koncept for biogas, den såkaldte "Ringkøbing Skjern-model", hvor store gårde producerer biogas lokalt og sender gassen gennem et transmissionsnet til det lokale kraftvarmeværk og andre store gaskunder. EUDP støtter første etape, hvor 35 kilometer rør skal forbinde fem store årdbiogasanlæg med Skjern Fjernvarmeværk. Læs hele artiklen her

17. marts 2011 - Små gårdbiogasanlæg i Jylland får 16 mio. kr. i støtte
(artikel bragt i Ingeniøren/energi&miljø)

Nyt projekt med 35 km biogasrør og fem gårdbiogasanlæg skal afklare, om det er bedre at flytte på gassen end på gyllen ved produktion af biogas. EUDP støtter projektet med 16,3 mio. kr.
Af Sanne Wittrup, torsdag 17. mar 2011 kl. 17:19

Et nyt, banebrydende projekt i Ringkjøbing-Skjern-området skal være med til at afklare, om det er smartest med store, centrale biogasanlæg eller om små gårdbiogasanlæg i virkeligheden er det mest miljøvenlige samlet set.

Eller sagt på en anden måde: Skal landmændene fragte gyllen hen til store biogasanlæg, eller skal man i stedet producere biogasen ude på gårdene og transportere gassen derhen, hvor den skal bruges.

Konkret omfatter projektet fem gårdbiogasanlæg og 35 kilometer separat biogasledningsnet, som skal føre gassen frem til Skjern Fjernvarme, der skal aftage den.  EUDP har netop bevilget 16,3 mio. kroner til projektet, som i alt er på 36 mio. kroner. Læs hele artiklen her

17. marts 2011 - 16 millioner til udbygning af biogas
(artikel bragt på Energistyrelsens hjemmeside)

EUDP støtter nyt koncept for transport af biogas og en ny type biogasanlæg i Ringkøbing-Skjern med 16 millioner kr.

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP, støtter en ny biogas-infrastruktur og en ny type biogasanlæg i Ringkøbing-Skjern med 16 millioner kr.

Der er tale om et helt nyt koncept for biogas, den såkaldte "Ringkøbing Skjern-model", hvor store gårde producerer biogas lokalt og sender gassen gennem et transmissionsnet til det lokale kraftvarmeværk og andre store gaskunder. EUDP støtter første etape, hvor 35 km biogasrør skal forbinde 5 store gård-biogasanlæg med Skjern Fjernvarmeværk.

EUDP støtter desuden udviklingen af en ny type gårdbiogasanlæg, der er særlig velegnet til at levere biogas til det nye transmissionsnet, idet anlæggene udnytter en helt nyt opvarmnings metode, der sammen med en energioptimeret proces erstatter biogas til procesvarme. Det skal give lavere energiforbrug og bedre mulighed for energilagring. Nyt software skal desuden gøre det let at styre anlægget. Læs hele artiklen her

 

17. marts 2011 - Millioner til ny biogas-model
(artikel bragt på Ringkøbing Skjern Kommunes hjemmeside)

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP, støtter en ny biogas-infrastruktur og en ny type biogasanlæg i Ringkøbing-Skjern med 16 millioner kroner.

Der er tale om et helt nyt koncept for biogas, den såkaldte "Ringkøbing Skjern-model", hvor store gårde producerer biogas lokalt og sender gassen gennem et såkaldt transmissionsnet til det lokale kraftvarmeværk og andre store gaskunder. EUDP støtter første etape, hvor 35 kilometer biogasrør skal forbinde fem store gård-biogasanlæg med Skjern Fjernvarmeværk.

EUDP støtter desuden udviklingen af en ny type gårdbiogasanlæg, der er særlig velegnet til at levere biogas til det nye transmissionsnet, idet anlæggene udnytter en helt ny opvarmningsmetode, der sammen med en energioptimeret proces erstatter biogas til procesvarme. Det skal give lavere energiforbrug og bedre mulighed for energilagring. Nyt software skal desuden gøre det let at styre anlægget. Læs hele artiklen her